U subot, 10. 06. 2017. godine u Rudom je realizovan projekat „Uredjenje gradskog parka“. Cilj ovog projekta jeste bila reformacija i uljepšavanje gradskog parka kome je reforma bila neophodna zbog naizgled i ne tako lijepih klupa koje su već odavno izlizane i stare, a neke su i slomljene. Htjeli smo da uradimo nešto korisno za naš grad ali nismo znali na koji način to možemo da uradimo . Kada ja ASuBiH raspisao poziv za projekte koji će se finasirati iz fonda Socijalnog dana u njemu smo vidjeli šansu . S velikim ushićenjem napisali smo projekta koji je prošao medju trineast najboljih projekata.
Svoj prvi Socijalni dan Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je održala 21.10.2016. godine kada su mladi svoje školske klupe odlučili zamijeniti radnim mjestima.
Upravo ovim projektom pokrenuto je i podizanje ekološke svjesti građanima da da čuvaju gradsku imovinu. Bilo je potrebno uložiti dosta truda, ali su se članovi tima zaista potrudili i ovaj posao odradili bez greške. Cilj ovog projekta nije bilo samo vizuelno ulepšavanje Rudog i gradskog parka, već i da se pokaže kako zaista nije puno potrebno da bi nešto lijepo izgledalo i da to može da promjeni svako, a posebno da na to imaju uticaj oni na kojima svijet ostaje. Još jedan od ciljeva je i to što bi naši građani konačno mogli da uživaju u divnoj prirodi i lijepoti parka čiju je idilu pre kvario izlged klupica koje su davale pogrešnu sliku grada. Ovim projektom uspjeli smo da pokažemo da sve možemo zajedno da uradimo i da ništa nije teško ukoliko verujemo u to i ukoliko to silno želimo baš kao što smo mi željeli da naš park konačno zasija u punom sjaju.

Vezane objave