Sparno je i vruće poslednjih u celoj Srbiji. Temperature oko 35-36 stepeni su u većini gradova Srbije. Evo šta kaže najpoznatiji srpski meteorolog – šta nas čeka narednih dana…
Nedeljko Todorović iz RHMZ-a za MONDO je rekao da se izdato upozorenje na temperature do čak 42 stepena Celzijusa u subotu ne odnose na sve delove zemlje.

Todorović kaže da živa čak neće doći do 42. podeoka, već je malo optimističniji – 40 stepeni biće, kaže ali samo u velikom, južnom i zapadnom Pomoravlju.

Ćurija, Kraljevo, Niš i ostali gradovi iz tih regiona mogu da očekuju ove užasno visoke temperature, ali će one zaobići severne delove zemlje.

U Beogradu se tako ne očekuje da bude veća temperatura od 36 stepeni Celzijusa, a u Novom Sadu, biće još manje.Osveženje nam stiže, kako kaže Todorović već u petak na subotu, ali ne samo osveženje, već i nevreme sa gradom kišom i mogućim nepogodama.

“Najizraženiji će biti u subotu popodne i nedelju, očekuje se jak pljusak i grad”, rekao je Nedeljko Todorović i dodao da se i pored toga što su izuzetne vrućine ne očekuju i ekstremne nepogode, jer kako kaže, one “nisu u korelaciji”.

Tako će u nedelju temperatura u većini krajeva biti niža za 10 do 12 stepeni.

Pitali smo gospodina Nedeljka i da li nas ovog leta očekuje još ovakvih toplotnih talasa i po svemu sudeći – biće, kaže bar još jedan.

Dakle, do subote oprez! Još par i stiže nam osveženje. Do tada, čuvajte svoje zdravlje.

Vezane objave