Nedelja mode u Sarajevu zvanično započinje sa 42 NIVEA BH Fashion Week-om, što znači da se veliki broj modela, modnih dizajnera, stilista, uticajnih ljudi, kreativaca, urednika i drugih pripremaju za opuštanje uz nove modne kreacije.

Najveći BH modni događaj održat će se na tri značajne lokacije u Sarajevu u periodu od 14.04. do 17.04.2019 godine.

Ars Aevi je muzej savremene umjetnosti u Sarajevu koji posjeduje respektabilnu zbirku umjetničkih djela i značajnu u širem umjetničkom kontekstu. Upravo iz tog razloga Ars Aevi je domaćin povodom svečanog otvaranja 42. NIVEA BH Fashion Week na dan 14.04.2019 godine s početkom u 20:00h kada će se novom kolekcijom predstaviti renomirani modni dizajner Marko Feher.

Reprezentativni Holiday, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha Sarajeva u 21.stoljeću, domaćin je modnih revija koje će se održati na dane 15.04. I 16.04.2019 godine s početkom u 20:00h. Grad u malom, olimpijski Holiday predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne I Hercegovine I Evrope koji će vjerujemo oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.

Shopping na pravom mjestu je Alta Shopping Centar te je iz tog razloga Alta SC domaćin održavanja modne revije ALTA FASHION NIGHT, koja će se održati na dan 17.04.2019 godine s početkom u 19:00h. U kombinaciji sa dinamičnim eksterijerom i inovativno dizajniranim interijerom Alta Shopping Centar nudi sasvim novo iskustvo kupovine uz bogatu ponudu raznovrsnih trgovina, restorana, kafea i drugih zanimljivih sadržaja.

U saradnji sa magazinom Ljepota & zdravlje i ABC Models Mgmt International, zaštitno lice 42 NIVEA BH Fashion Week je svjetski, a naš model Azra Patković iz Travnika, koja iza sebe ima mnoge modne revije i kampanje kao što su „Alexander McQueen“, ”Nike”, “Deichmann”, “Moncler”, “Lazzari” , “Pal Zileri”, “Luisa Beccaria”, “Aigner”, “Stella Jean Roma” i dr.

Vizažista je talentovani Kosta Miljković dok je za predivnu fotografiju kampanje zaslužan renomirani modni fotograf Aleksandar Arsenović.

Vezane objave