Ustavni na sjednici održanoj 6. jula 2017. godine je donio Odluku o privremenoj mjeri kojom se nalaže Osnovnom sudu u Zvorniku da ne sprovodi postupak izvršenja koji Pavgord vodi protiv Alumine.Ova odluka je stupila na snagu odmah, te se postupak u pogledu bilo kakve naplate na pokretnim, nepokretnim stvarima ili novčanim sredstvima, protiv Alumine ne može sprovoditi.

Ustavni je ovu odluku donio po apelaciji Alumine kojom se traži poništaj odluka Osnovnog suda u Zvorniku i Okružnog suda u Bijeljini, po osnovu kojih je Pavgord, uveden u izvršni postupak umjesto Ukio banke.

Alumina je i ranije isticala da je Osnovni sud u Zvorniku u ovom izvršenju donosio teško razumljive odluke, među kojima je i odluka kojom se Pavgord uvodi u ovo izvršenje iako je u ranijem toku postupku ovo bilo pravnosnažno zabranjeno.Advokat kompanije Alumina, Vladimir Milošević, rekao je danas da nema sumnje da je Ustavni uvidio opasnost od nastavka izvršenja koje je vodio Pavgord protiv Alumine, te je u tom pogledu, a po našem prijedlogu i sam intervenisao i donio ovu privremenu mjeru zabrane.

– Sve dok Ustavni ne odluči konačno o apelaciji Alumine kojom se traži poništaj odluka kojima je Pavgord uveden u ovaj izvršni postupak, Sud u Zvorniku neće biti u mogućnosti da sprovodi ovo izvršenje – kaže Milošević.

U menadžmentu Alumine ističu da ova odluka Ustavnog suda ima značajan efekat na poslovanje fabrike, te da kupci i dobavljači, kao i banke mogu biti sigurni u kredibilitet kompanije.

Vezane objave