Opstina Visegrad 720x404 720x404 720x404

Skupština opštine Višegrad usvojila je zaključak koji se odnosi na to da Olimpijski centar „Jahorina“ preuzima Andrićgrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević ocijenio je da je to dobra odluka i za Višegrad i za Andrićgrad.

Odbornici su tokom jučerašnjeg zasjedanja, koje je trajalo 13 časova, razmatrali, a i prihvatili pismo namjere predstavnika državnog kapitala u Andrićgradu koje se odnosi na poslovanje ovog kompleksa.

Razmotren je i Nacrt Sporazuma o daljem funkcionisanju pruge Mokra Gora-Višegrad, te donijet niz odluka koje se odnose na kadrovske promjene u javnim preduzećima.

Đurević je rekao da su usvojeni prijedlozi za članove upravnih odbora, a da su povučene tačke za imenovanje načelnika odjeljenja.

Na sjednici, koja je prekinuta kasno sinoć, odbornici su razmatrali 40 tačaka od interesa za opštinu, među kojima je bilo poslovanje Komunalnog preduzeća „Komunalac“ i prevazilaženja finansijske krize u kojoj se našlo ovo preduzeće.

Usvojen je i prijedlog „Komunalca“ o proširenju groblja u Kosovu Polju, za šta će sredstva biti predviđena rebalansom budžeta.

Đurević je rekao da je sjednica nakon dva odlaganja započeta, ali nažalost prekinuta u nedostatku kvoruma.

„Veći broj tačaka koje su bile na dnevnom redu je i usvojen“, naveo je Đurević.

Osma redovna sjednica biće nastavljena danas na kojoj će se razmatrati tačka koja se odnosi na mjesne zajednice, informacija o budžetu za 2021. godinu, kao i odluka opštinske uprave u vezi sa taksama u opštini Višegrad.

Vezane objave