U Bijeljini se noćas utopio migrant. Do njegovog utapanja došlo je nedaleko od Pavlović mosta, na rijeci Drini. Ekipe Civilne zaštite i granične policije izašle su na lice mjesta odmah po dojavi.

“Mi smo sinoć oko 12 časova dobili informaciju od Policijske stanice 2 da se jedno lice nažalost utopilo u rijeci Drini, prilikom nelegalnog prelaska državne . Obzirom da su uslovi što se tiče vidljivosti bili loši sinoć, potraga ja započeta. Takođe, obzirom na to da je voda jako visoka i jako mutna, današnja potraga nije dala željeni rezultat”, kaže Nenad Jovanović, iz Civilne zaštite .

Nakon ublažavanja mjera i dolaskom ljepšeg vremena došlo je do povećanog broja ilegalnih prelazaka migranata na područje . Na taj , na migrantskoj ruti, Bijeljina je ponovo postala nezaobilazna tačka.

Kako nezvanično saznajemo, tri migranta su tokom noći pokušala da pređu granicu ilegalnim putem, ovdje preko rijeke Drine gdje se i nalazimo, a u neposrednoj blizini Pavlović mosta. Tom prilikom upali su u vir. Dva migranta uspjeli su da se izvuku, dok se treći nažalost utopio.

Potraga za nastradalim migrantom biće nastavljena sutra od 7 časova. Iz Civilne zaštite se nadaju boljim i stanju vode, kako bi mogli pronaći unesrećenog.

Related posts