Booking.com

Policija u Užicu uhapsila je pre sedam dana Miloša J. (40), zvanog Žica, i Sašu Z. (36), poznatog pod nadimkom Tajson, po poternici Nemačke. Oni se sumnjiče za više pljački skupocenih zlatara u toj zemlji, a samo jednu su, u Hamburgu, “ojadili” za oko milion evra kada su ih snimile kamere.

Njih dvojica se sumnjiče da su 20. oktobra 2014. godine, usred dana u samom centru Hamburga opljačkali juvelirnicu, a zatim su pobegli na skuteru pred brojnim očevicima. Nemački mediji su tu pljačku okarakterisali kao jednu od najspektakularnijih u tom gradu.
“Užički Pink panteri”, kako su ih mediji u Nemačkoj nazvali, prethodnu su tu juvelirnicu obišli puta glumeći kupce i raspitujući se za luksuzne satove. Tada su razgledali gde se nalazi nakit, gde stoji obezbeđenje i gde su postavljene kamere. U pljačku su otuišli tokom dana i to kada je bila najveća gužva u gradeu. Zaposlenima su zapretili smrću gasnim pištoljem. Za manje od deset minuta pokupili su sve iz vitrina i nestali”, objašnjava sagovornik.Zanimljivo je da su lopovi pobegli na skuteru. Posle sat vremena jurnjave, dvotočkaš je pronađen, ali od lopova nije bilo ni traga. Nađeno je i i komadi odeće koje su odbacivali bežeći. utvrđeno je da pištolj nije bio napunjen.

Nakon velikih pljački inspektori su uzeli video-snimke i detaljno ih pregledali. Tada su i sklopili kockice – da se radi o dvojici istih lopova koji su bili maskirani perikama. Napravljen je njihov foto-robot, a složena istraga dala je rezultate nakon dve godine. Nemačka policija došla je do identiteta dva Srbina koji se sumnjiče za pljačku i obavestila našu policiju, koja je upala u njihove domove u Užicu i uhapsila ih.

Njima je određen do 30 dana.

(Alo/Foto: Nemačka policija)

Vezane objave