Korona

Čak 346 novih slučajeva virusa, tačno 100 više od dosadašnjeg dnevnog rekorda, potvrđeno je danas u Zlatibroskom okrugu.

U Užicu je 108 novozaraženih, a ovaj grad najviše je do sada beležio 76 pozitivnih rezultata u jednom danu. Još kritičnija situacija je, posmatrajući broj stanovnika, u Bajinoj Bašti gde je 79 slučajeva, više nego duplo u odnosu na prethodne dane koji su bili rekordni. Veliki udar trpe Priboj sa 42 i Požega sa 41 novim slučajem, što je takođe najviše do sada. Situacija se ne smiruje ni u Arilju gde je još 25 lica inficirano virusom. Iz Prijepolja je 17 obolelih, Čajetine 14, Nove Varoši 13 i Sjenice sedam.

U Zlatiborskom okrugu vanredna situacija je na snazi u Užicu, i Bajinoj Bašti, ali s obzirom na drastičan rast broja obolelih za očekivati je da je proglase još neke lokalne samouprave. Koliko ovde uzima maha govori podatak da je za samo sedam dana na ovom području registrovano tačno 1.569 novih slučajeva, skoro četvrtina od ukupnog broja obolelih od početka epidemije.

Brojke o novim slučajevima se ogledaju i na sve manjim kapacitetima bolnica. U Opštoj bolnici i njenom izdvojenom odeljenju u Požegi, u kome je svaki krevet popunjen, 209 pacijenata. Devetoro od njih je na respiratorima. U kovid bolnici u užičkom naselju Krčagovo, koja ima 152 ležaja, zbrinuto je 148 pacijenata. Novi kapaciteti za prijem bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom otvoreni su u Bajinoj Bašti gde je Stacionar pri Domu zdravlja pretvoren u kovid bolnicu.

Vezane objave