Booking.com

UŽICE – Apeli žitelja grada na Đetinji da se koncert “Amadeus benda”, zakazan za 3. januar na Gradskom trgu otkaže, te da 900.000 dinara, umesto za zabavu, bude upotrebljeno za lečenje ovdašnjih mališana kojima je to neophodno nije urodio plodom. Jer, gradska vlast je saopštila da bi u slučaju otkazivanja pomenuti događaj epilog dobio na sudu, a lokalna samouprava bi morala da plati “penale” zbog nepoštovanja preuzetih obaveza.- Svako normalan bi podržao inicijativu da se iz budžeta iskoristi u humanitarne svrhe, ali koncert ipak neće biti otkazan – kaže član užičkog Gradskog veća Petar Blagojević
Podsetimo, Požežani su se odrekli novogodišnjeg slavlja i taj iskoristili upravo za pomoć Užičanima, odnosno sa 300.000 dinara učestvovali su u popravci skenera u ovdašnjoj Opštoj bolnici.
Vođeni takvim primerom, žitelji Užica bili su naumili da 900.000 dinara namenjenih “Amadeus bendu” bude iskorišćeno za pomoć Doris Bošnjaković (25) koja je od rođenja slepa, zbog cerebralne paralize i nepokretna, a boluje i od teškog oblika epilepsije..
S obzirom na to da sa samohranom majkom živi na trećem spratu, u zgradi bez lifta, ova Užičanka je osuđena na život u krevetu i kolicima.
JOŠ 7.035 EVRA
– PRE meseci, sugrađani su pokrenuli akciju za prikupljanje od kojeg bi nam se u zgradi instalirala lift-platforma, koja bi mojoj Doris promenila život. To košta 14.070 evra i do sada je sakupljena polovina potrebne sume – kaže Slavica Polimčević, majka devojke koju Užičani ne žele da prepuste zlehudoj sudbini i zaborave je.

Vezane objave