135772540 2386103588201965 4825970946776943827 O

Saobraćaj se u RS odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na mogućnost nailaska na poledicu u višim predjelima i preko planinskih prevoja, te preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj. Vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju i podsjećamo da je zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog velikog odrona u Crnoj Gori (na putu Šćepan Polje-Plužine) ne preporučujemo korištenje graničnog prelaza Hum-Šćepan Polje. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 časova.

Povodom Božića, večeras do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim „PCR“ testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za BiH državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan „PCR“ test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezan „PCR“ test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja „PCR“ ili „ELISA“ testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave