Čak 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila pokušavaju da ugase požar koji je oko 22 časa izbio u skladištu u ulici Cara Dušana u blizini Pupinovog mosta u Zemunu. Kako saznajemo još 13 vatrogasaca je upućeno na lice mesta i svakog trenutka se očekuje da stignu i odmene kolege među kojima ima i povređenih. Na lice mesta stigao je i ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da se situacija “prati iz sekunde u sekundu” i da će biti naložena evakuacija, na prvi znak bilo kakve opasnosti. On je dodao da je situacija teška i da su četiri vatrogasca lakše povređena u požaru. Jedan od njih je prevezen u Urgentni centar, dok se drugima koji su zadobili opekotine i nagutali se dima pomoć ukazuje na licu mesta.

Na lice mesta uputile su se i druge jedinice vatrogasno spasilačkih brigada, kao i brod koji prevozi potrebne količine vode, a koji će prići sa druge strane.

Veliki požar izbio je najpre u magacinu, da bi se potom proširio i na dve fabrike i jednu kuću. Kako Kurir saznaje, požaru je prethodila snažna eksplozija.