Snijeg povremeno pada na dionicama u višim predjelima, a izdvajamo prevoje Komar (Travnik-Donji Vakuf), Koprivnica (-Kupres) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf). Zbog najavljenih sniježnih padavina tokom noći, apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na brojne odrone, a izdvajamo magistralni put Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka. Na magistralnom putu M-18 -Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tokom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Crne Gore (Ilino brdo-Vilusi) i obustava saobraćaja, od 09 do 11 i od 13 do 15 sati ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Vezane objave