99138936 272969990726792 3423232906510729216 O

U subotu 23. maja 2020. godine, Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski G. Hrizostom osveštao je krst i zemljište u Veletovu, na mjestu gdje će se graditi crkvica, kapela posvećena Sv. arhiđakonu Stefanu.

Zemljište za gradnju, niže Stojanove kule i česme u Veletovu, na izuzetno lijepoj lokaciji, darivao je manastiru Dobrunu protojerej-stavrofor Milutin Andrić sa porodicom, koji je i u pisanoj i usmenoj formi dobio blagoslov i zahvalnost Mitropolita Hrizostoma.

Datum i satnicu osvećenja zemljišta odredio je Mitropolit uz preporuku, da za ovu priliku, a biće ih još, ovo bude skup sa manjim brojem ljudi, jer su još uvijek na snazi mjere opreza znog širenja bolesti. Iz tog razloga nismo sve ni obavještavali, niti medijski publikovali što ne znači da pravimo neke razlike i da nam ne bi bilo drago da smo se i ovom prilikom sabrali u većem broju. O inicijativi za gradnju crkvice bilo je riječi i ranije i mislimo da je većina o tome ponešto čula i bila upoznata. Mi nismo mogli o tome sa sigurnošću govoriti niti obavještavati dok nismo napismeno dobili blagoslov Mitropolita, a svjesni smo da zbog zatvorenih granica do skoro naši bližnji ne bi ni mogli doći iz bratske . U to ime ne zamjerite, jer biće da se saberemo ovim radosnim povodom u skorijoj budućnosti.

Veletovo i susjedna sela dobili su jedan veliki blagoslov, ne samo gradnjom ovog hrama, nego i hramom koji već , živi, sabira Hristu i oko Hrista vjerne ljude u Tasićima.

Neka je svima srećno i Bogom blagosloveno!
Blagodarnost i slavu uznosimo Bogu, a veliku zahvalnost Mitropolitu G. Hrizostomu, proti Milutinu, bratstvu manastira Dobrun, načelniku Opštine G. Mladenu Đureviću, G. Nedeljku Perišiću i svima koji su bili i koji nisu bili prisutni iz opravdanih razloga, a željeli su.

Ovde ćemo vas obavještavati o daljim planovima i aktivnostima vezanim za gradnju.

Hristos vaskrse – radost donese!

Related posts