Booking.com

Na željezničkoj stanici nedaleko od Šida, granična policija danas oko podneva spriječila je tragediju nezamislivih razmjera.

Dvadesetak migranata, među kojima je najmlađa beba uzrasta svega 7,5 mjeseci, umalo se ugušilo u vagonu, saznaje Blic.

– U vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro djece, od kojih je najstariji dječak od 15 . Ubrzo su počeli da se guše – kažu iz Komesarijata za izbjeglice.

Kako se saznaje, migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.Jedan poziv je, , spasio živote slijepih putnika. Naime, sreća u nesreći je bila da je jedan od migranata u vagonu mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom momentu nalazio u prihvatnom centru u Šidu i opisao kroz koji prolaze. On je potom alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su zatim pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mjesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svijesti, dok je djevojčica uzrasta 7,5 mjeseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

– Pravovremenom intervencijom hitne pomoći, kao i službenika policije sve osobe su na bezbjednom i van životne opasnosti – kažu iz Komesarijata.

Još jedna srećna okolnost je i to što voz nije krenuo sa stanice.

Vezane objave