Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske priveli su više osoba zbog mogućnosti da se dovedu u vezu sa ubistvom dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Osobe koje se mogu dovesti u vezu s ubistvom uhapšene su na području istočnog Sarajeva, prenosi Klix.ba.Portal podseća da su sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović brutalno i mučki ubijeni rano jutros prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti u naselju Alipašino Polje.

Dvostruko ubistvo desilo se u petak ujutru, oko 4 sata, kada su kradljivci automobila pucali na policiju. Jedan policajac je ubijen odmah, a drugi teško ranjen. Nakon višesatne borbe za život on je podlegao teškim povredama glave na KCUS-u.

Napad na policajce su izvršili članovi kriminalne grupe koja je pokušala da ukrade automobil. Na njih su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate.

Počast ubijenim policajcima

Prijatelji, kolege i sugrađani policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su jutros ubijeni u Sarajevu, okupili su na mestu njihovog stradanja na Alipašinom Polju kako bi im odali počast.

Nešto pre 19 sati građani Sarajeva počeli su se okupljati na mestu gnusnog zločina. Nekoliko stotina građana palili su sveće uz fotografije stradalih policajaca.

Tišina i muk vladali su večeras Alipašinim Poljem.