Img 20200815 154350 571
Booking.com

Višegrad će biti domaćin prolaznog cilja prve etape na ovogodišnjoj jubilarnoj 60. Međunarodnoj biciklističkoj „Trci kroz Srbiju“, a u Višegradu bi biciklisti trebali da pređu preko starog Mosta Mehmed-paše Sokolovića.
Direktor „Trke kroz Srbiju“ Vladimir Kuvalja je da prva etapa trke počinje 1. septembra, kada će karavan sa 150 biciklista iz 30 svjetskih zemalja startovati sa Jahorine i stići na cilj na Zlatiboru.

„Takmičari će proći i kroz Višegrad. Trasu i trku smo koncipirali tako da samo biciklisti u pratnji dva zvanična motora, koja obezbjeđuju trku, pređu preko starog mosta. Ovakvom akcijom predstavićemo cijelom svijetu simbol ovog kraja, ali i sve turističke potencijale u Višegradu i regiji“, istakao je Kuvalja.

On je naglasio da je prva etapa interesantna zato što će bez zaustavljanja preći granični prelaz, što govori o povezanosti dvije zemlje – i Republike Srpske.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je da je Višegrad dobio mogućnost da bude domaćin prolaznog cilja prve etape biciklističke trke.

„Drago nam je da će ovaj veliki događaj biti obilježen i u Višegradu. Ovo je važno za Višegrad zbog promocije turizma, a mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i da opravdamo ukazano povjerenje“, istakao je Đurević.

Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ održava se od 1. do 3. septembra, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Republike Srpske.

Ova trka povezuje i promoviše brojna turistička mjesta – Jahorinu, Višegrad, Mokru Goru, Zlatibor, Divčibare, i Novi Sad.

“Opština Višegrad”

Vezane objave