Viber Image 2020 03 14 15 11 55 1024x768

Štab za vanredne situacije opštine je s ciljem sprečavanja širenja virusa donio odluku, kojom se ograničava rad ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata na području opštine.

Načelnik opštine Mladen Đurević je da je cilj ovih mjera prevencija obolijevanja i zaštita zdravlja stanovništva, što podrazumijeva smanjenje društvenih kontakata kako bi smanjili mogućnost prenošenja virusa.

On je istakao da se, prema ovoj odluci, zatvaraju igraonice, diskoteke, obdanište, svadbeni saloni, fitnes-centri, teretane, rad noćnih klubova i gradska pijaca.

„Ograničenje radnog vremena za trgovinske radnje, uslužne radnje i sportske kladionice je do 18.00 časova, za ugostiteljske objekte do 20.00 časova, a za pekare i dragstore do 22.00 časa“, naveo je Đurević.

On je da je izdata naredba javnim ustanovama i preduzećima da sprovode potrebne mjere radi zaštite ljudstva.

Prema odluci Štaba za vanredne situacije, benzinske pumpe nastavljaju sa uobičajenim režimom rada, dok su apoteke bez promjene radnog vremena, ali uz kontrolu organizovanog broja ulazaka i pojačane mjere dezinfekcije.

Kontrolnim organima naloženo je da se nepoštovanje ovih mjera kažnjava u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva u slučaju zaraznih bolesti i Krivičnim zakonom Republike Srpske.

opstinavisegrad.com

Vezane objave