Booking.com

Narodna biblioteka „Ivo Andrić” u Višegradu bogatija je za 120 novih naslova koji su nabavljeni na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i za oko 125 novih knjiga koje je Narodna biblioteka Srbije donirala višegradskoj biblioteci.Međunarodni sajam knjiga prilika je da se nabave novi naslovi, ali i da bibliotekari posjete sajam i druže se sa piscima. Književni fond Narodne biblioteke stalno se obnavlja i trenutno broji oko 40.000 naslova.

“Nabavili smo najsavremeniju literaturu iz različitih oblasti. Neki od savremenih domaćih pisaca su Vladimir Kecmanović, Vanja Bulić, Vlada Arsić, Jelena Bačić Alimpić, Ljiljana Habjanović i neke najaktulenije naslove koje su napisali strani pisci kao što su Bakman, Ladlan, Hanke. Nabavili smo literaturu koja je atraktivna za naše čitaoce, to je beletristika, ali smo nabavili i jedan dio stručne literature”, ističe bibliotekarka Miljana Pecikoza.

Na godišnjem nivou ova biblioteka broji oko 1.000 članova. Cilj biblioteka je da kroz različite oblike svog rada i djelovanja zadovolji potrebe pojedinaca i grupa u pogledu obrazovanja, informisanja i razonode u vrijeme.

Ono što biblioteku Ivo Andrić čini posebno zanimljivom jeste i Andrićevo odjeljenje u okviru ove biblioteke u se nalaze brojne Andrićeve knjige, kritike o samom Andriću, ali i fotografije o njegovom životu, stvaralaštvu i posjeti Višegradu.
Izvor BHRT

Vezane objave