06 06 2020 Dnevnik 1 Icger Live 7v7

je postao nezaobilazna turistička destinacija, koju posjećuje veliki broj kako domaćih tako i inostranih turista. Zbog pandemije sa turističkom sezonom nije se krenulo na vrijeme. Međutim sa otvaranjem granica u grad na Drini počeli su da pristižu prvi turisti.

Grupa turista iskoristila je svoj boravak na Zlatiboru kako bi posjetila i znamenitosti ovog grada.

– Prvi put sam u Višegradu. Moji su roditelji dolazili često. Drago mi je što sam ovdje – kaže Svetlana Mosurović, turistkinja iz Beograda.

Višegradski hotelijeri i ugostitelji ističu da spremno dočekuju novu turističku sezonu.

– Hotel je spreman za doček turista. Kompletan smještajni kapacitet je raspoloživ, kao i restoranski dio, bašta i terasa – ističe Dijana Rajić, šef recepcije .


Zbog virusa sve kulturne i zabavne manifestacije za prvih šest mjeseci ove godine su odgođene.

Međutim ponovnim otvaranjem granica očekuje se znatan broj turista koji žele da posjete i uživaju u sadržajima koje nudi.

– Imamo dolaske turista prvenstveno iz Srbije. Već imamo najave turističkih grupa sa Zlatibora, a već za kraj juna i agencije iz Beograda i drugih gradova spremaju svoje izlete u – navodi Branislav Andrić iz Turističke organizacije .

Kako je najavljeno od 12. juna, počeće da saobraćaju turistički brodovi od Perućca do Višegrada, a očekuje se i dolazak turista i uskotračnom prugom iz Mokre Gore.

RTRS TV

Vezane objave