Osnovna i srednja škola u Višegradu od sutra će preći na izvođenje nastave na daljinu, zaključio je opštinski Štab za vanredne situacije.Na današnjem sastanku Štaba istaknuto je da je na prijedlog načelnika opštine, direktora škola i članova Štaba donesen zaključak da škole naredne sedmice pređu na onlajn nastavu radi zaštite zdravlja građana.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” Momir Radojčić rekao je da je u ovoj ustanovi loša epidemiološka situacija jer je trenutno zaraženo 11 nastavnika i 42 učenika.

– Mi ćemo podržati odluku opštinskog štaba i sljedeću sedmicu ćemo preći na onlajn nastavu – istakao je Radojčić.

Vršilac dužnosti direktora Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” Dragana Zečević rekla je da su zaražena dva profesora, a 15 učenika je u izolaciji.

Direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović rekla je da trenutna epidemiološka situacija nije na zavidnom nivou, te da se i dalje mnogo ljudi javlja u kovid ambulante.

– U većini slučajeva to su mlađe osobe koje su nevakcinisane. Odlukom Štaba krenuće se u onlajn nastavu, pratićemo epidemiološku situaciju da bi nakon sedam dana donijeli odluku o nastavku organizovanja školovanja – napomenula je Đurovićeva.

Sanitarni inspektor opštine Višegrad Slađana Miovčić ukazala je da je ovakva odluka donesena zbog trenutne epidemiološke situacije, odnosno kako bi se pokušali smanjiti kontakti učenika.

U Višegradu je virus korona pi-si-ar testom potvrđen kod 204 lica, a brzim testovima kod više od 50 osoba.