VIŠEGRAD – Balkansko prvenstvo u veslanju koje počinje danas u Višegradu okupiće do nedjelje, 11. septembra, 400 učesnika iz regiona.

Član Organizacionog odbora Veslačkog saveza Republike Srpske Snežana Ružičić rekla je da je ovaj sportski događaja veoma značajan i velika je prilika za promociju sportskog i turističkog potencijala rijeke Drine, Višegrada i Republike Srpske.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Ona je naglasila da predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković i predsjednik Veslačkog saveza Republike Srpske Emir Kusturica zajednički prate plan spoljnog i unutrašnjeg uređenja Internacionalnog veslačkog centra na Drini, na lokaciji Sase u Višegradu.

Na prijedlog Milana Trninića, predsjednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Republike Srpske, tehnička i izvršna organizacija Balkanskog prvenstva u veslanju povjerena je Veslačkom savezu Srpske i Veslačkom klubu „Jedrina“ iz Višegrada.

Organizaciju ovog sportskog događaja podržalo je više institucija i privrednih društava u Republici Srpskoj, među kojima su „Vode Srpske“, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opština Višegrad, preduzeće „Hidroelektrane na Drini“, sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života.

Balkansko prvenstvo u veslanju dodijeljeno je Veslačkom savezu BiH i Veslačkom savezu Republike Srpske u domaćinstvo na kongresu Balkanske veslačke federacije održanom prošle godine u Strugi u Sjevernoj Makedoniji.