84087216 851138402002232 6654557822308581376 N 720x540
Booking.com

U Domu kulture večeras je održana Svetosavska akademija u organizaciji Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.
Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić je da prosvjetni radnici nastavljaju put prosvetiteljstva koji je davno počeo Sveti Sava, ali da to ne rade iz obaveze, već kao plemenit poziv, obrazujući mlade generacije.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ Divna Vasić rekla je da je Sveti Sava stub srpske književnosti, kulture, prosvećenosti, te da se uz njegov rad i učenje može učiti o ljubavi, časti, poštenju, dobroti, mirenju, vrlinama koje krase čovjeka.

Učenica Marija Đorđević u besjedi je istakla da je Sveti Sava izvadio prvu ličnu kartu srpskog naroda i da od tada Srbi znaju ko su i kome pripadaju.

Načelnik opštine Mladen Đurević napomenuo je da je Sveti Sava bio graditelj škola, crkava, manastira, a da je gradeći pravoslavnu vjeru istovremeno gradio i srpsku državu.

„Zato svi da idemo putem Svetosavlja, jer je ono putokaz za sva vremena“, istakao je Đurević.

Svetosavskoj duhovnoj akademiji su, osim građana, prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, lokalne samouprave, narodni poslanici.
Opština

Vezane objave