će ovog mjeseca biti u znaku kulture i kulturnih zbivanja.Susreti bibliotekara, Višegradska staza kao i Sajam knjiga, okupiće veliki broj kulturnih poslanika na jednom mjestu.

Kulturne manifestacije u Višegradu 2. juna svečanom akademijom i dodjelom nagrada “Đorđe Pejanović”, najuspješnijim pojedincima i ustanovama, otvoriće jubilarni 20. susreti bibliotekara Republike Srpske

– Naše društvo je lider u bibliotekarstvu, a to smo pokazali svojim radom i rezultatima. Sagledaćemo rad društva za ovih 20 godina, društva koje je izraslo u jedno moderno društvo sa tendencijom da se i dalje usavršava, kaže Stojka Mijatović, predsjednica Društva bibliotekara Republike Srpske.

Krajem juna biće održana i kulturna manifestacija Višegradska staza posvećena liku i djelu Nobelovca, Ive Andrića, čiji je organizator opština Višegrad.

– Manifestacija traje četiri dana. Mi smo je proširili bogatim programom: predstavljanjem knjiga književnika iz Srpske i Srbije, održavanjem pozorišnih predstava, promocijom Prosvjete i višegradskih književnika, kao i bogatim muzičkim programom, istakla je Јovana Borovčanin, portparol opštine Višegrad.

Osim toga, krajem mjeseca u Andrićgradu biće održan drugi Sajam knjiga, koji će, kako je najavljeno, ove godine okupiti mnogobrojne izlagače iz regiona.

Vezane objave