Višegrad: Uručeni ključeva za devet stanova porodicama poginulih boraca i RVI

454

U Višegradu su uručeni ključeva za devet stanova porodicama poginulih boraca i ratnim-vojnim invalidima.Vlada Srpske je za rješavanje problema boračkih kategorija i nezaposlenih, u uložila preko osam miliona maraka.

Ana Gavrilović iz Goražda u minulom ratu izgubila je tri člana porodice. Nakon mnogo čekanja konačno je dobila stan.

– 20 godina i više, ali je dobro opet dobro. Lijep je stan ne mogu ja birati mimo drugih – dodala je Gavrilović.

Stambeno je zbrinuto još osam porodica.

– Posle više od 20 godina dobili smo stambeno rješenje, presrećna sam – rekla je Mara Suharev.Opština u realizaciju ovog projekta uložila je 100.000 maraka i svu potrebniu logistiku. Stanovi su izgrađeni uz pomoć Vlade.

– Opština je učestvovala u dodjeli parcela, u svoj potrbnoj dokumentaciji kao i u izgradnji komunalnih priključaka za sve instalacije potrebne za funkcionisanje jednog ovakvog objekta – istakao je načelnik opštine Mladen Đurević.

– Vlada praktično završava program zbrinjavanja 2008-2017. godina i kroz to pokazuje koliko je senzibilna, koliko je odgovorna i kokliko je učinila napora i dalje čini da zbrine kategorije koje su mnogo stradale u ratu i koje su dale nemjerljiv doprinos za Republiku Srpsku – naglasio je ministar rada i boračko –invalidske zaštite u Vladi Srpske Milenko Savanović.

U narednom periodu u saradnji sa Vladom opština radiće na trajnom zbrinjavanju preostalih 30 porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije.
Vijesti iz iste rubrike

Vezane objave