MINISTAR rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je da je u Višegradu ostalo još šest porodica boračkih kategorija za stambeno zbrinjavanje i da bi u najskorije vrijeme to pitanje trebalo da bude riješeno za četiri porodice s obzirom na to da već postoje četiri stambene jedinice.Milunović je rekao da postoji stan koji je potrebno adaptirati i da će Direkcija za obnovu i izgradnju vidjeti koliko je potrebno sredstava da se prilagodi uslovima stanovanja kako bi mogla i ova stambena jedinica u skorije vrijeme da bude dodijeljena.

On je nakon razgovora sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem ukazao na višegodišnju saradnju načelnika sa Boračkom organizacijom koja je rezultirala mnogim dobrim aktivnostima i realizacijom prijekata.Razgovarali smo o socijalnoj karti boraca starijih od 60 godina. Odjeljene je ispunilo obavezu koju je preuzelo od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, potrebno je još određene elemente socijalne karte da dostavi da bismo imali sliku o socijalno-ugroženim borcima starijim od 60 godina. Vlada Srpske će da interveniše, ne jednokratnim novčanim pomoćima, nego bi to trebalo da se pretvori u višekratnu pomoć“, istakao je Milunović.

On je izrazio zadovoljstvo da su Boračkoj organizaciji Višegrad dodijeljena značajna sredstva i da je izuzetno bitno da se koriste transparentno.

Đurević je rekao da ga raduje što će biti riješeno stambeno pitanje šest porodica, a za četiri porodice u roku od deset dana.

– Zahvaljujem ministru Milunoviću što uvijek posveti posebnu pažnju boračkim kategorijama u našoj opštini i, na zadovoljstvo svih nas, problemi se rješavaju – istakao je Đurević.

(Srna)