Booking.com

U Višegradu je virusom zaraženo 77 osoba, od čega je 40 korisnica Doma za lica sa invaliditetom i devet radnika ove ustanove.Epidemiološka situacija u Domu za lica sa invaliditetom je pod kontrolom, zahvaljujući stručnom kadru koji 24 sata vodi zdravstvenu brigu o korisnicama koje su ovdje smještene iz cijele . Osim medicinskog kadra i njegovateljica, primarnu zdravstvenu zaštitu pružaju porodični ljekar i infektolog.

MIRJANA BOROVČANIN, glavna medicinska sestra

„U Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu smjesštena je 181 korisnica, od ukupnog broja zaraženo je 40 korisnica. Na bolničkom liječenju u KBC smješteno je 6 korisnica, 9 radnika ove ustanove pozitivno je na virus . Zdravstveno stanje naših korisnica prate stručni radnici, ljekari, infektolog, radiolog, medicinski radnici i njegovateljice. Za sada zdravstveno stanje naših korisnica je stabilno. Ovim putem poručujem roditeljima naših korisnica da se prati redovno zdravstveno stanje i briga i njega istih“

Od početka epidemije u ovom gradu zabilježen je 141 slučaj virusa . U izolaciji je 152, oporavljeno je 51 lice, dok je hospitalizovano 12, a na kućnom liječenju je 13 osoba. Za sada ,zabilježena su dva smrtna slučaja od viursa .

DARKO LEČIĆ, direktor Doma zdravlja Višegrad

„Prije dva žensko lice 1936. godište koje je imalo udružena oboljenja i operisana je u bolnici . Na kontroli je zadržana tamo je i testirana i prije dva je nažalost egzitirala. I evo danas imamo muško lice 1939. godište koje je iz Doma zdravlja poslato u Univerzittesku bolnicu premunilo od korone. Evidentan je manji broj pacijenata koji su suspektni na virus i epidemiološka situacija je pod kontolom“

U Višegradu se redovno održavaju sastanci opštinskog Štaba za vanredne situacije, odakle je upućen apel da se stanovnici pridržavaju mjera sa ciljem sprečavanja od širenja virusa .

Vezane objave