Iako u Višegradu još nije zabilježen slučaj zaraze koronavirusom, poštuju sve mjere kako do zaraze ne bi ni došlo.

Višegrađani su ozbiljno shvatili zabranu kretanja od 20 do 5 časova kao mjeru borbe protiv širenja virusa . Na ulicama za vrijeme policijskog časa nema prolaznika, tek poneka patrola koja kontroliše poštuju li se izrečene mjere.

Na višegradskim ulicama i tokom primjetno je manji broj građana. Redovi su ispred banaka, apoteka i prehrambenih radnji. Apoteke su snabdjevene alkoholom, asepsolom i zaštitnim maskama. Vrši se redovno pranje i dezinfekcija gradskih ulica. Stanovnici Višegrada poštuju sve propisane mjere.

” ‘Koristimo zaštitnu opremu, poštujemo policijski čas i apelujemo na sve građane da se toga pridržavaju’. ‘Pridržavamo se svega što je propisano nosimo maske, asepsol.’ ‘Trudimo se da ispoštujemo sve mjere koje su propisane i pazimo da nosimo maske, pranje ruku, pazimo na poslu nema velikih okupljanja.’ ‘Trudim se da poštujem svaku mjeru koju su odredili nadležne službe naše države da se što manje krećem osim kad moram i nadam se da sve biti dobro, da ćemo pobjediti.’ “, kažu Višegrađani.

Opština je organizovala dostavu hrane na kućnu adresu u saradnji sa Crvenim krstom Višegrad licima starijim od 65 . Prema podacima Doma zdravlja Višegrad, 198 je u samoizolaciji, 218 je napustilo medicinski nadzor, a 15 lica je u karantinu.

u Višegradu nije zabilježen ni jedan slučaj obolijevanja od COVID 19. Za sada stanje je stabilno i u Domu zdravlja Višegrad, imamo samo hitna stanja, sve što smo trebali uraditi od Vlade Republike Srpske, Ministarstvo zdravlja i Kriznog štaba opštine Višegrad odradili smo i smatram da je stanovništvo opštine Višegrad preduzelo sve da smanji mogućnost transmisije same bolesti”, istakla je direktorica Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.

Pripadnici nisu imali intrevencije u pogledu kršenja policijskog časa u gradu na rijeci Drini. Stanovnici ove opštine pridržavaju se svih propisanih mjera i uputstava od republičkih i opštinskih organa.

Jovana Borovčanin-Đurević
Izvor BHRT

Related posts