Nekada zivot ne ide u onom pravcu kako smo hteli da ide. Pre samo 8 Jovan Jovanovic iz naselja Kumodraz je operisao glavnu arteriju kod srca . Kuca u kojoj zivi Jovan nisu bas uslovi dobri za Jovana kada izadje iz bolnice . Danas je ta kuca krenula u sredjivanje a zahvaljujuci 10 decaka iz saobracajne skole,hemiske skole i dizajnerske skole. Jedan od momaka me je pozvao i saopstio da je njihov drug za dlaku ostao ziv zahvaljujuci samo sreci i doktorima Davidovicu, Cvetkovicu i doktorki Kukic . On je preziveo tesku operaciju koja je trajala 22 sata. Operacija je uspesna bila i ako je prognoza bila da nece preziveti. Jovan da izadje iz bolnice za 10 dana kuci a kuca mora da se sredi za normalne uslove kako mu treba cist kiseonik. Ja ne mogu da budem doktor ali znam na svoj nacin da pomognem u ovom trenutku ne moze da pomogne jer malo je vremena a mnogo . Danas su Jovanovi drugovi pobegli sa casova kako bi pomogli svome drugu i bice na casu koji se zove zivot i sta znati biti covek. Ovaj cas ce prepricavati i profesori i svi djaci po skolama da su za 5 dana renovirali kucu svome drugaru kako bi mu spasli zivot i da njihov drug dodje u sveze pristorije. Ovu lekciju nece nikada nauciti u skoli,ali ce zato znati sta znaci biti human. Zahvaljujuci smo njima i doktorima Jovan ce se brze oporavljati . Cudno je, kako je malo potrebno da budemo srecni. sve se moze kada mislis da mozes i da dostignes nesto nedostizivo.Mozda je tuzan ova prica jedog razreda petog tri srednje hemiske skole,ali ima srecan kraj. Blago onom ko suzu ima na ovom tekstu i nek zna da tom srce umrlo nije. Znam da je sve ovo bolelo i djake i profesore i porodicu i mene ,ali to sto ne boli nije zivot.
Nije Vazno koliko dana ima u nasim zivotima vazno je koliko ima zivota u nasim danima. Kada imas prijatelje koji su se ovim delima dokazali da su ti i i drugari tvoj zivot ce biti dug i vecan. Zelim ti brz oporavak Jovane.

P.S Profesori Gsp skole,hemiske i kozarske molim Vas opravdajte deci casove bili su svi sa mnom i bili deo jedne price koja ce vecno trajati,a posle ove price bice jos bolji djaci i nauciti kako je biti covek. Trebace novcana sredstva za Jovanove aparate i ko zeli da ucestvuje moze da se javi Stevan Stevanovic Stefan Blazic

Related posts