2427945 1610114377novavarostrudovosnegneprohodnofotorina4 Ff
Booking.com

Saobraćaj se tokom dana, zbog porasta temperatura i otapanja snijega u RS odvija po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima. Na magistralnim putevima Gacko-Tjentište i Dobro Polje-Brod na Drini vozače upozoravamo na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. U noćnim časovima, zbog pada temperatura dolazi i do formiranja poledice, u višim, planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka te na prilazu tunelima. Vozačima savjetujemo da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna. Na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštovanje je obavezno.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo i Gromiljak-Blažuj.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u nema dužih zadržavanja.

Državljani za ulazak u Srbiju ne moraju imati “PCR” test, kao ni za ulazak u Crnu Goru.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: , Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Vezane objave