Booking.com

Saobraćaj se na većini puteva u RS odvija redovno. Vozi se po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Zbog niskih temperatura u večernjim i jutarnjim časovima moguće je formiranje poledice, naročito na dionicama u višim planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka i na prilazu tunelima, dok na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz, zbog čega savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova. (Radovi su produženi do 30.10.2017.).
Na magistralnom putu M-18, dionica na Drini-granica /CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Crna Rijeka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz čeka se oko 2 čas, dok na ostalim GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnim prelazima -Slavonski i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja, tako da preporučujemo da koriste druge granične prelaze.

Vezane objave