Booking.com

Na putevima u RS saobraćaj se odvija redovno , vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost pojave sitnijih odrona.Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu i stanju na putu. Zbog niske oblačnosti i smanjene vidljivosti karakteristične za ovo doba godine, vozačima skrećemo pažnju na oprezniju vožnju, posebno skrećemo pažnju vozačima traktora da koriste rotaciono svjetlo.Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.
U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, te i na regionalnom putu R-4 i magistralnom M-17 sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.
Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova. (Radovi su produženi do 30.10.2017.).
Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica /CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.
Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici M-17 Žepče-Nemila (petlja Žepče), izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u smjeru Žepča odvija obilaznicom, dok se u smjeru Nemile odvija usporeno u zoni izvođenja radova.
Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Jajce-Banja Luka, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.
Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja, tako da preporučujemo da koriste druge granične prelaze.

Na ostalim graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja pri prelasku granice

Vezane objave