U saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 14:30 sati desila na autoputa A1 na dionici Jošanica-Podlugovi povrijeđene su dvije osobe, a jedna je lišena slobode.

Prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo, u nesreći u mjestu Kadarići na području opštine Ilijaš vozač teretnog vozila Opel Movano, 27-godišnji E. H. iz Žepča, udario je pješaka inicijala R. D. (42) iz Rudog, a potom i zaustavljeno vozilo VW Transporter u vlasništvu Granične policije BiH. Poslije udara u ovo vozilo oboren je i pješak E. M. (42) iz Ilidže koji je prethodno upravljao VW Transporterom, ali ga je zaustavio u zaustavnoj traci autoputa.

R. D. je teško povrijeđen i zadržan je na daljem liječenju u KCUS-u, dok je E. M. prošao sa lakšim tjelesnim povredama i on je, nakon pružanja pomoći u Opštoj bolnici, otpušten na kućno liječenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, policijski službenici su sinoć 20:30 sati lišili slobode E.H. iz Žepča. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisane saobraćajne nezgode.

Saobraćaj je na ovoj dionici autoputa bio obustavljen od 14:30 do 18:40 i u tom periodu se odvijao alternativnim pravcima, saopćeno je iz MUP-a.

Vezane objave