Na hrvatskom autoputu A3 Bregana – Zagreb – Lipovac u protekla dva uhvaćeno je više vozača koji su debelo prekoračili najveće dozvoljene brzine.

Tako su u utorak naveče zaustavljena trojica državljana BiH, od kojih je 54-godišnjak upravljao mercedesom austrijskih registracija brzinom od 208 km/h, zatim 19-godišnjak mercedesom slovenačkih registracija, je utvrđena brzina od 245 km/h, te 24-godišnjak koji je brzinom od 206 km/h upravljao BMW-om njemačkih registracija, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.Iste večeri, u smjeru Slavonskog Broda zaustavljena su dvojica hrvatskih državljana, i to u automobilu maserati austrijskih registracija, kojim je brzinom od 237 km/h upravljao 44-godišnjak, dok je brzinom od 208 km/h BMW-om njemačkih registracija upravljao 21-godišnjak. Juče, 1. maja, u popodnevnim satima je zaustavljen 41-godišnji državljanin Slovenije, koji je prema Zagrebu automobilom VW upravljao brzinom od 206 km/h, dok je u večernjim satima u smjeru Slavonskog Broda zaustavljen BMW njemačkih registracija, kojim je brzinom od 208 km/h upravljao 41-godišnji turski državljanin. U smjeru Zagreba je na dijelu autoputa zbog radova brzina ograničena na 100 km/h.

Pored svih vozača koje su uhvatili u vožnji brzinom većom od 200 km/h, policija je juče oko 22 sata još zaustavila putnički automobil mercedes švajcarskih registracija, kojim je brzinom od 177 km/h upravljao 38-godišnji državljanin Švajcarske, prenosi .hr.

Svima su izdati obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3.000 kuna (oko 800 maraka) te zaštitna mjera zabrane korištenja inostrane vozačke dozvole B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Vezane objave