Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila, Vojske Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vučić je naveo da je današnji dan od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda, i da “u trajanju dugom više od dva veka, proslavljate najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak”.

Vučić je dodao da, uprkos složenim u kojima rade pripadnici Vojske Srbije, oni daju visok doprinos prosperitetu Srbije i njenih gradjana i pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, a i šire.

“Stalnim angažovanjem vaših pripadnika u teškim vremenima koja su zahvatila našu zemlju i čitav svet, nesebično rizikujući sopstvene živote, kao i živote vaših najmilijih po ko zna koji put ste pokazali i dokazali da je Vojska Srbije uvek i svuda tu za svoje gradjane, kao prvi stub odbrane i garant bezbednosti”, naveo je predsednik.

On je ocenio da su rezultati ozbiljnih fiskalnih reformi i ekonomski oporavak Srbije da u proteklom periodu ostvare značajni rezultati u opremanju Vojske Srbije savremenim naoružanjem i opremom.

“Čestitam vam praznik, zahvalan što postojite i uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke, ispunjavati obaveze koje vam predstoje i kao aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu voditi Srbiju ka prosperitetu i boljoj budućnosti. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, naveo je Vučić.

Related posts