323234 Vucic Iff

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će posle Vaskrsa trajanje policijskog časa biti sat vremena kraće.

Vučić je precizirao da će policijski čas radnim danima počinjati od 18 časova.

Ako se situacija ne bude pogoršavala, policijski čas će vremenom biti sve kraći, rekao je Vučić.

On je precizirao da će i penzioneri tri puta nedeljno moći, u određenim terminima, da izlaze napolje.

“Za penzionere biće obezbeđen period od 18 do 01 čas posle ponoći. Utorak, petak i nedelja, po pola sata”, rekao je Vučić.

Narednih nedelja, penzionerima će možda biti omogućeno svaki dan da izlaze napolje u tom periodu.

Sve bolje u Vojvodini i u Beogradu
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se situacija sa zaraženima virusom u Vojvodini i Beogradu smiruje, dok je problem i dalje u Nišavskom i Topličkom okrugu, te da je sada Aleksinac potencijalno žarište.

Vučić je za TV Pink rekao da ne može on da kaže da li virus slabi, i da to prepušta struci, lekarima, ali da ima neke najnovije podatke u vezi testiranja od danas posle podne.

“Vojvodina se umurije. Posle Kininde i Subotice, sada se sever Srbije u umiruje. Ne mogu da kažem da je sasvim sve u redu, ali se umiruje”, rekao je Vučić.

Naveo je i da je i Beogradu sve bolje, kao i u dobrom delu zapadne i centralne Srbije.

“I se umiruje, nakon tri , ali u okolini Niša imamo mnogo problema – Aleksinac, Doljevac, Merošina, Toplički okrug, Blace, Kuršumlija…”, rekao je Vučić i dodao da popodnevni testovi pokazuju da je Aleksinac problematičan.

Leskovac je bolji nego što je bio, dodao je Vučić.

“Svuda gde smo imali veliki priliv ljudi iz inostranstva. Proporcionalno tome smo imali problem”, rekao je predsednik.

Dodao je da može skupo da nas košta i to što su mnogi lepe dane za koristili da odu na neku od planina u zemlji.

“Može skupo da nas košta, jer što smo imali u poslednjih 5 dana u Nišu, to je rezultat kako smo se ponašali pre dve nedelje. Sve od nas zavisi”, primetio je predsednik.

Imamo dovoljno respiratora, smo ostavili sa strane
Predsednik Aleksadnar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima dovoljno respiratora, i da zbog toga ne niko da brine, i poručio da će se, kada prođe pandemija virusa korona, jačati zdravstveni sistem, novom opremom, i biće jedan od najboljih na svetu.

Vučić je preneo da je KBC “Dragiša Mišović”, sa 392 ležaja, pre epidemije, imao 31 respirator, a sada, nakon što je pretvorena u kovid bolnicu ima 160 respiraptra.

“Zamislite da 130 novih mašina ubacite u jednu bolnicu”, podvukao je Vučić.

On je nabrojao da je 30 novih respiratora u KC Niš, 30 u KC Vojvodine, kao i isto toliko u KBC “Zemun”, dok je 16 instaliramo u VMC Karaburma.

U Novi Pazar dopremljeno je 10 respiratora, u Leskovac sedam, a Pančevo sutra dobija pet respiratora, kao i Ortopedska bolnica.

“Još nešto malo imamo u rezervi, uvek malo stavimo po strani”, rekao je Vučić za TV Pink.

Predsednik je primetio i da jedan tekst u Njujork tajmsu, o nabavci respiratora i ulozi Mosada, izraelske tajne službe, govori da su tajne sluzbe igrale ključnu ulogu u tom poslu, te da se i Srbija na taj način ponašala i bila uspešna.

Related posts