Booking.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju javnosti govorio je o trenutnoj situaciji u državi i načinima na koje se Srbija bori s korona virusom.

U obraćanju je govorio o trenutnoj situaciji u Srbiji, ali je govorio i o tome šta namjerava učiniti kako bi pomogao i zdravstvu u BiH.

– Pomoći ćemo Goraždu. Bošnjaci su apsolutna većina tamo, ali ovo nije vrijeme kada se ljudi trebaju razlikovati po vjeri i naciji. Trebamo pokazati da smo u stanju da brinemo jedni o drugima – poručio je predsjednik Srbije, prenosi Klix.

– Za nas je najteža obaveza Republika Srpska. Ja im se stvarno divim kako uopše plate isplaćuju. Trudimo im se pomoći koliko je moguće. Pomoći ćemo im respiratorima, zaštitnom opremom i maskama. Tražili su 27 vrsta lijekova, pomoći ćemo im sa šest prioritetnih, koji su im od presudnog značaja. Sve ovo dajemo im džaba. Tražili su i stetoskope, stalke za infuziju i još neke medicinske aparate i pokušaćemo im pomoći – je Vučić.

Vučić je dodao i kako će Srbija pomoći četiri opštine u FBiH sa srpskom većinom u Drvaru, Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu i Glamoču, ali i Goraždu.

Vezane objave