323234 Vucic Iff

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da su posljednji registrovani slučajevi zaraze virusom sa lakim simptomima, ali da je potreban oprezan, te poručio da se više plaši novog talasa na jesen, koji ćemo, ističe, dočekati spremni.

“Poslednji slučajevi su lakši simptomi, 70 odsto je , uglavnom estrada. Uz to, uopšte se ne uvećava broj pacijenata na respiratorima”, je sinoć Vučić.

Na pitanje zašto moramo da testiramo toliko ljudi, znatno više od ostalih u regionu, odgovorio je da se slaže sa konstatacijom premijerke Ane Brnabić: “Zato što smo mi jedine poštene budale”.

“Najsmešnije mi je kada nam neko iz regiona soli pamet, a ni laboratoriju za PCR. Imate dve teritorije u regionu gde nemaju laboratorije za PCR testiranje. Već testiraju onim brzim testovima, koji pokažu da ste negativni, a PCR, koji ide dublje, pokaže da ste pozitivni…A nama prigovaraju. Onda ste nasmejete, i kažete – ok, vi ste “korona free””, rekao je Vučić.

Po pitanju izbora i izbornog , Vučić je rekao da je svima na prvom mjestu da se čuva zdravlje ljudi, te da će na svakom biračkom mjestu biti zaštitnih maski, i da ne vidi neke ozbiljnije probleme.

“Mnogo se više plašim jeseni, od drugog talasa zaraze, ali ćemo to dočekati spremni, i kada je reč o lekarima, opremi, objektima, celokupnom zdravstvu. Dočekaćemo jesen spremni, ali ne verujem u strašne posledice, ali svakako da da budemo oprezni”, istakao je Vučić.

Related posts