Vučić: Vojska će upotrebiti oružje ako budu napadnute bolnice i granice

Vučić: Vojska će upotrebiti oružje ako budu napadnute bolnice i granice

289
Screenshot 2020 03 16 1122071426 0 32 2889 1595 1000x541 80 0 0 A732a14ff3ef9d35b93519eb218044cd Jpg Webp (webp Image, 1000[...]
Booking.com

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici Vojske tokom vanrednog stanja u zemlji, zbog virusa , nosi oružje i da će ga upotrijebiti u slučaju napada na bolnice, objekte i granicu.

“Nose oružje zato što čuvaju objekte, naše bolnice, poštu, naše . To mogu da čuvaju samo oružjem koje će da upotrebe ukoliko bilo ko napadne bolnicu, objekat ili granicu”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Navodeći da ne zna kome oružje tih vojnika i ti vojnici smetaju, on je ispričao da je na sastanku sa političkim strankama imao slučaj da je član SDA Sulejmana Ugljanina rekao da se ne dovodi vojska i policija u Sandžak/Rašku i uvodi zabrana kretanja.

“Ja sam mu rekao da je ta vojska i policija tu i zbog Bošnjaka jednako koliko i zbog Srba. Ta vojska dolazi da vam čuva bolnice, objekte, da biste bili zdravi, da biste preživeli, a vi mi nudite tu politiku devedesetih ”, naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, taj Ugljaninov čovjek je opet nešto polucinično komentarisao i rekao da to neće proći u Sandžaku.

“Ja sam mu rekao: `Videćete da će proći. A to što se cinično osmehujete, ja vas molim i savetujem vam da ne pokušate da uradite nešto protiv te vojske, jer vam taj osmeh neće potrajati ni pet minuta”, rekao je Vučić.

On je istakao da država ovo radi da bi zaštitila i Bošnjake, i Albance, i Hrvate i Mađare i sve druge, jer to je njihova vojska, koja je tu da im čuva objekte i daje sve što može.

“Neću neodgovornim pojedincima da odgovaram zašto će Vojska da bude na celoj njenoj teritoriji, osim tamo gde ne može zbog Kumanovskog sporazuma i Rezolucije 1244 (Kosmet)”, rekao je Vučić.

On je dodao da Vojska radi najčasniji posao, jer policija ne bi mogla fizički da izdrži da se nije vojska uključila.

“Znate li šta je držati 17 migrantskih centara, držati dobar deo graničnih prelaza koji se zatvaraju, znate li koliko vojnika tu mora da radi”, rekao je Vučić.

Vezane objave

Odaberi jezik »