Nesvakidašnja priča o mladoj djevojci iz Kozarske Dubice koja se radeći najteže fizičke poslove svakodnevno bori da pomogne svojoj porodici, mnoge je u tom kraju ostavila bez riječi.

Mirsada Hadžić učenica je prvog razredna srednje škole. Od svoje desete godine bila je primorana da nauči sve poljoprivredne poslove. Otac joj se razbolio, a ona je zajedno sa majkom i sestrom, još kao dijete, imala samo jedan cilj – olakšati ocu njegovu nimalo laku svakodnevicu.

Nesvakidašnja priča o mladoj djevojci iz Kozarske Dubice koja se radeći najteže fizičke poslove svakodnevno bori da pomogne svojoj porodici, mnoge je u tom kraju ostavila bez riječi.Mirsada Hadžić učenica je prvog razredna srednje škole. Od svoje desete godine bila je primorana da nauči sve poljoprivredne poslove.Otac joj se razbolio, a ona je zajedno sa majkom i sestrom, još kao dijete, imala samo jedan cilj – olakšati ocu njegovu nimalo laku svakodnevicu."Tada mi je bio period kad sam najviše radila. Uzorala sam cijelu zemlju 100 dunuma. Oni koji će znati za dunume, znaju koliko je to", priča Mirsada za dnevnick.comhttps://youtu.be/6mU-mTr0tGw

Publiée par Glad nema naciju u BiH sur Mardi 18 juin 2019

– Tada mi je bio period kad sam najviše radila. Uzorala sam cijelu zemlju 100 dunuma. Oni koji će znati za dunume, znaju koliko je to – priča Mirsada za dnevnick.com

Za ovu hrabru i izuzetno vrijednu djevojku mnogi u Dubici imaju samo riječi hvale.

Ona sama tanjira, ore, sije, vozi traktor, kreči kuće i brine za svu stoku.

– Poslove radim preko a naveče prije spavanja uzmem i pročitam par lekcija da ne dobijem jedinicu. Omladina danas gleda kako bi išla u kafanu, pila, provodila se – kaže Mirsada.

Related posts