Screenshot 2020 03 04 PriŠunjao Se Automobilu, Pa UŠao Kroz Zadnja Vrata Za Tri Dana Ukradena Dva Golfa Na Zlatiboru, Kamer[...]
Booking.com

Nepoznati lopovi na Zlatiboru u roku od tri ukrali su dva automobila i u istom periodu pokušali da izvedu krađe još dva vozila.Za sada se samo pretpostavlja da se radi o uigranoj ekipi kradljivaca na čijoj meti su najčešće “golfovi 7” i kojoj policija ne uspeva da uđe u trag.

Pre dve nedelje ispred luksuzne apartmanske zgrade u centru turističkog naselja ukradena je “golf sedmica” bosanskohergegovačkih oznaka u vlasništvu jednog turiste, u koju je neko ušao pošto je razbio staklo. Iste noći pokušana je i krađa vozila iste marke i jednog “audija”.

Dva kasnije, u sredu, u noćnim satima ukraden je “golf 7” čiji vlasnik je meštanin zlatiborskog naselja Palisad. Kako je zabeleženo na snimku sigurnosne kamere do koga je došao “Blic”, u kasnim noćnim satima lopov je prišao automobilu parkiranom ispred zgrade u kojoj živi vlasnik, a zatim u njega ušao pošto je razbio zadnje levo vetrobansko staklo. Kradljivac je nekoliko minuta bezuspešno pokušavao da upali vozilo iznutra, a je izašao napolje, podigao haubu i poznatom veštinom pokrenuo motor. Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, ovaj automobil je kupljen petnaestak pre nego što je ukraden. Pregledom kamera sa okolnih objekata utvrđeno je da je uoči krađe pored zgrade ispred koje je bilo parkirano vozilo prošlo četvoro ljudi.

Osim dva ukradena prošle sedmice, na Zlatiboru je od početkom godine nestao još jedan “golf 7”, ovoga puta crnogorskih registarskih oznaka.

Sagovornici “Blica” sa Zlatibora kažu da krađe skupocenih automobila na ovoj planini nisu retkost i da se uglavnom dešavaju u zimskim i letnjim turističkim sezonama kada je ovde najviše gostiju. Nijedan od ukradenih automobila u poslednjih nekoliko nije pronađen.

Vezane objave