Udruženje građana “Deca rata Mostar” najavila je protest u četvrtak, 8. juna u 20 časova na Španjolskom trgu u Mostaru i to u kada će se na stadionu pod Bijelim brijegom održati koncert Marka Perkovića Tompsona tokom mitinga porške pripadnicima HVO optuženim za ratne zločine.Protest će se održati pod nazivom “Za suživot”.

Elvis Redžić, koji je predsednik spomenutog Udruženja, napisao je u FB grupi posvećenoj zabrani koncerta, kako predlaže da se organizuje ”skup u svakoj mahali”, a kao središte okupljanje naveo je prostor Španjolskog trga, piše Bljesak.info.

Nezvanično, isto veče bi Mostar trebao da poseti i bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović, koji će obići izložbu ratnih fotografija u Centru za kulturu Mostar pod nazivom “Zdravo, ma gde bili, heroji Mostara”, koja se održava u sklopu u okviru manifestacije “Putevima pobede Armije RBiH 92 – 95”.Kako je potvrdila policija, protest, kao javni skup podrške, prijavljen je po propisima 72 časa ranije, ali bez potvrde hoće li ”protivokupljanje” biti zabranjeno.

– Mi ćemo svoj posao odraditi profesionalno. Osigurati taj skup i onaj na stadionu – je Ljudevit Marić, portparol MUP HNŽ.

Vezane objave