Viber Image 2020 03 14 15 11 55 1024x768
Booking.com

Opštinski štab za vanredne situacije u Višegradu je na današnjem sastanku donio odluku o zabrani rada gradske pijace do 23. marta, zbog preventivnih mjera i mogućeg širenja virusa .

Na sastanku Štaba za vanredne situacije odlučeno je i da od danas neće raditi kladionice, a ugostiteljski objekti od sutra.

Načelnik opštine Mladen Đurević smatra da je ova opština na vrijeme preduzela sve potrebne mjere koje su preporučili Vlada Republike Srpske i druge nadležne institucije, kao i neke interne mjere.

„Donijeli smo odluku i odredili broj telefona da starijim građanima, za koje se ne preporučuje da izlaze iz svojih stanova i kuća, obezbijedimo sve potrebne namirnice. Sve što im bude neophodno biće dostavljeno na njihove kućne adrese“, naveo je Đurević i naglasio da je obaveza opštinske uprave da donese odluke o zabrani rada kako bi spriječila da u Višegradu bude zabilježen ijedan slučaj virusa .

On je pozvao sugrađane da budu pribrani, da pomognu i ne odmažu jer sa ovakvim virusom, koji se brzo širi, može doći do nesagledivih posljedica.

„Nema mjesta za paniku. Vjerujem da ćemo iz svega ovoga izaći kao veliki pobjednici“, poručio je Đurević.

Direktor Doma zdravlja Snežana Đurović rekla je da se u Višegradu ukupno 41 nalazi u kućnoj izolaciji.

„Za sada, nemamo nijednog pacijenta zaraženog virusom , a nadam se da će tako i ostati. Dom zdravlja sa svojim radnicima spreman je da, u slučaju pojave virusa , odmah reaguje i spriječi dalje širenje bolesti“, istakla je Đurovićeva.

Direktor Dječijeg obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da obdanište od sutra privremeno prekida realizaciju vaspitno-obrazovnog procesa.

Vezane objave