Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, povodom obilježavanja godišnjice odbrane Sarajevsko – romanijske regije, u ime Narodne skupštine i svoje ime izrazio je duboko poštovanje i zahvalnost svim borcima Sarajevsko-romanijske regije, koji su u jednoj od najtežih bitaka proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, 16. juna 1995. godine, uz ogromnu žrtvu uspijeli da odbrane stanovnike i tadašnje Republike Srpske.

„Na veliku žalost, u bitkama za odbranu srpskog naroda na području Sarajevsko-romanijske regije život je izgubilo oko 4.000, a ranjeno je oko 8.000 boraca Vojske Republike Srpske. Svima njima dugujemo vječnu zahvalnost za žrtvu koju su dali braneći svoje porodice i Republiku Srpsku“, poručio je u pisanoj izjavi medijima predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Pripadnici Vojske Republike Srpske, borci Sarajevsko-romanijske regije, istakao je predsjednik Čubrilović, dali su svoje živote da bismo danas živjeli slobodno.

„Svi mi koji učestvujemo u organima Republike Srpske moramo učiniti sve što je u našoj moći da se njihova žrtva nikada ne zaboravi, da njihove porodice žive dostojanstveno, a da ratni vojni invalidi imaju status i poštovanje koje im dugujemo“, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Vezane objave