Svi vole čist prostor i osjećaj da su se konačno riješili nečistoće u kući, istina je da ponekad jednostavno nemamo volje za čišćenjem i radije bismo se predali odmoru uz film ili muziku. Međutim, najnovija pokazuju da čišćenje može zbližiti partnere.

Nakon što su istraživači ispitali grupu heteroseksualnih parova o njihovoj rutini čišćenja i raspoređivanja kućnih poslova došli su do nekih vrlo zanimljivih rezultata. Naime, ispostavilo se da parovi koji dijele svoje poslove imaju bolji seksualni život u odnosu na parove koji to ne čine.

“Iako je manje od jedne trećine parova koji su proučavani podjednako bilo zaduženo za obavljanje kućnih poslova, to su bili parovi koji su, za razliku od parova u prethodnim decenijama, bili najzadovoljniji svojim bračnim i seksualnim životom”, navodi se u izveštaju.

Međutim, čini se da su stručnjaci ipak došli do zanimljivih saznanja kada je reč o polovima. Prema studiji, muškarci smatraju da je zajednički šoping sa životnom saputnicom odličan za zbližavanje, dok žene uživaju u pranju posuđa sa svojim muškarcima.

U istraživanju takođe stoji da je najveći izvor nezadovoljstva kada je reč o kućnim poslovima upravo pranje posuđa.

Vezane objave