Pancevo Mrtav Covek
Uznemirujuči sadržaj

Stariji Pančevac u invalidskim kolicima preminuo je juče ispred kovid ambulante u Pančevu, a nadležni su ga pokrili belim čaršavom i ostavili na istom mestu sati.

Kako portal 013info.rs piše, prema svedočenju Đure Vlajića koji je i napravio snimke, ovaj u kolicima još oko 14:30 časova na ulici ispred kovid ambulante, a već posle 16 časova na istom mestu bio je prekriven belim čaršavom.– I dalje sam u šoku. Neljudski je. Čovek je kada sam prvi put prolazio bio u teškom stanju i očigledno na ulici u tesnoj hladovini ispred kovid ambulante čekao je na svoj da mu se ukaže pomoć. Sa nekom maskom na licu. Kada sam drugi put prošao, oko sat i po vremena kasnije bio je na istom mestu. Ali sada na suncu, preminuo. Isto u kolicima samo glave prekrivene belim čaršavom – priča za pančevački portal Vlajić, autor snimaka i radnik Sekretarijata za inspekcijske poslove gradske uprave Pančevo.

Vlajić kaže da je crveni kombi koji se nalazio u blizini preminulog čoveka bio jasno obeležen da pripada Domu za lica ometena u razvoj „Srce u jabuci“.

sam tim ljudima koji su se pojavili u skafanderima da su čoveka u takvom stanju držali na suncu, samo koliko sam ja video i snimio, od 14:37h. Kada su mi rekli da je preminuo pitao sam a što ga ne sklone, što ga drže na suncu i letnjih 35 stepeni na ulici. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju i da dođe na lice . Pa kakva inspekcija, ako smo ljudi moramo da brinemo o ljudima, i o preminulom i o ljudima koji prolaze ulicom – priča Vlajić.

Kako piše 013info, kovid ambulanta već nekoliko meseci radi u staroj zgradi u Zmaj Jovinoj, a odnedavno je ponovo otvorena 24 sata. Pacijenti čekaju u omanjem dvorištu, uz nekadašnje garaže Hitne pomoći, bez obzira na (ne).

Related posts