Screenshot 2020 05 02 Zašto Je Klinički Centar U Banjoj Luci Postao Jedan Od Najvećih Klastera

Univerzitetsko klinički centar u Banjoj Luci postao je jedan od klastera i zato i jeste sva frka vezana za povećanje broja oboljelih, je predsjednik Strukovonog sindikata doktora medicine RS-a Midrag Femić.
“Ono što su mi rekle kolege i svi ostali jeste da je organizacija po pitanju protokola u Kliničkom centru katastrofalna, da ljudi ne znaju protokole, da nosače, već doktori i sestre moraju da nose zaražene pacijente sa odjeljenja na Infektivnu kliniku ili u karantine”, je Femić za BN TV.

U medijima, kaže on, imamo hvalospjeve da sve funkcioniše.

“Nemojte onda da se čudite što se u Studenstkom domu trenutno nalazi, do 11 sestara i dva doktora iz UKC-a, plus današnjih pet novozaraženih. Svi su iz Kliničkog centra. Resorni ministar je zabrinut i slažem se s time jer smatram da tu škripi”, ističe Femić.

Kaže da su ga kolege, i medicinski i nemedicinski radnici zamolili da kaže da kontaminacija u Kliničkom centru.

“Osoblje koje nije u kovid bolnici, nego na ostalim odjeljenjima nema adekvatnu zaštitu, već kupuje maske. Ono maski što dobiju to je jedan komad, traži se od njih da sedam tu masku koriste što je van svake pameti”, kazao je Femić.Inače, prema današnjem izvještaju Instituta za javno zdravstvo RS-a i Univerzitetskog kliničkog centra RS-a izvršeno je testiranje 455 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod još 49 osoba u ovom entitetu, od toga za 18 osoba iz Banje Luke.

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod pet medicinskih sestara i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

.ba

Related posts