Trideset petoro učenika od drugog do trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ – noć je provelo u školi. Јedinstveno druženje na kojem su uživali uz igru i učenje. Ovo je i prva škola u regionu u kojoj imaju i pametne stepenice.Noć u školi sa zadaćom da se djeca uče osamostaljivanju, uspješno je završena.
Učenici su tražili skriveno blago kao u bajkama u polumraku sa lampama. Sakriveno svuda po školi – oko prozora, radijatora, slika, vrata. Nagrada – pojesti blago.
Zajednička večera, igra “između dvije vatre“, pidžama parti, zajedničko spremanje za počinak uz čitanje bajki za laku noć, školarcima je dalo mnogo radosti.Učiteljica Dragana Arsić ističe da je cilj bio zbližavanje, durženje i zabava učenika u čemu su, nada se, uspjeli.
U ovoj školi učenici i nastavnici napravili su i pametne stepenice koje ukazuju na najčešće greške u govoru i pisanju.
“Stepenice nisu još završene da bude još nekih sadržaja iz istorije, francuskog, matematike i fizike”, istakla je direktorka škole jelena Čančar..
Do naziva pametne stepenice došli su ugledajući se na aktuelne pametne telefone, pa su ppomislili zašto i oni svoje stepenice ne bi napravili aktuelnim i uz njihovu pomoć osvježili znanje.

Vezane objave