Sokolac 7. jul 2019. – Kako tradicija nalaže fudbalom se Igre i otvaraju i zatvaraju. Tako je bilo i ovoga puta. U finalnoj utakmici, pred svečano zatvaranje, sastale su se ekipe Požege i Nove Varoši, a do trijumfa je stigla Požega, rezultatom – 2 : 1. Time su osvojili prvo mesto i učinili uslugu fudbalerima iz Sokolca, koji su tako izborili treće mesto i bronzanu medalju.

Proglašavanjem najuspešnijih pojedinaca i ekipa i spuštanjem zastave, u Sokolcu su danas, okončane 56. MOSI “Sokolac 2019.”. Oko 2000 sportista, sa 251.-om ekipom, od toga 164 muške i 87 ženskih, iz 27 gradova i opština iz BiH, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije nadmetalo se tokom pet dana u 15 sportskih disciplina, u kojima su odigrana 662 susreta.

Sveukupni pobednik Igara je ovogodišnji domaćin, ekipa Sokolca. Drugo mesto pripalo je sportistima iz Pljevalja, dok se na poziciju broj tri plasirala ekipa Rogatice.

ZATVARANJE 56. MOSI SOKOLACMOSI Sokolac – МОСИ Соколац 2019Општина Соколац – Opština Sokolac

Publiée par TV 5 Užice sur Dimanche 7 juillet 2019

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile sportistkinje Sokolca. Drugoplasirane su devojke iz Priboja, a treće iz Požege. I kod muškaraca prvo mesto pripalo je ekipi Sokolca, drugi su Pljevljaci a trećeplasirani sportisti iz Berana.

Pehar za fer plej otišao je u ruke sportista iz Goražda, a za najkompletniju ekipu proglašena je ekipa Priboja.

Titula najuspešnije sportistkinje pripala je atletičarki iz Sokolca – Mladeni Petrušić, koja je osvojila četiri zlatne medalje: 100 metara prepone, skok u vis, uz novi rekord MOSI, kugla i štafeta 4 x 100 metara. Junak Igara među sportistima je atletičar Stefan Ćuković iz Sokolca sa tri zlata u trkama na 800, 1500 i 3000 metara.

Na Igrama je oboren i jedan rekord u atletici, odnosno skoku u vis, a do ovog ostvarenja stigla je već pomenuta Mladena Petrušić, koja je, za jedan centimetar, popravila svoj dosadašnji rezultat na Igrama, tako da novi iznosi 180 centimetara.

Zastavu Igara spustili su najuspješniji sportisti grada domaćina i predali je sportistima Nove Varoši, opštine koja će biti domaćin narednih 57. MOSI 2020.

Pro­gla­ša­va­ju­ći igre za­tvo­re­nim, Milovan Bjelica, načelnik Sokolca i predsednik Organizacionog odbora MO­SI. is­ta­kao je da ova ma­ni­fe­sta­ci­ja ne pred­sta­vlja sa­mo afir­ma­ci­ju spor­ta, već kul­tu­re, su­ži­vo­ta i šire­nja za­jed­ni­štva me­đu na­ro­di­ma ko­ji ži­ve u tri dr­ža­ve, zahvalivši se svim sportistima i učesnicima igara, obećavši i pomoć u organizaciji narednom domaćinu. U ime narednog domaćina, sportistima, novinarima i prisutnim gledaocima Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije Nova Varoš, gra­da do­ma­ći­na 57. MO­SI naredne 2020. godine, pre­u­zi­ma­ju­ći za­sta­vu iga­ra po­zvao spor­ti­ste svih gradova sa tro­me­đe, da u što ve­ćem bro­ju do­đu u živopisni grad na obroncima Zlatara, koji će se potruditi da bude uspešan domaćin. “Dođite da svi zajedno učvrstimo prijateljstva stečena na prethodnim igrama”, poručio je Pucarević.

.radiopozega.rs/