2427945 1610114377novavarostrudovosnegneprohodnofotorina4 Ff

Saobraćaj se na većini puteva u RS odvija po klizavim kolovozima,a zbog niskih temperatura upozoravamo na poledicu posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja ,gdje ima i ugaženog snijega. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i vožnje na putu, održavaju razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog odrona saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 časova.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim „PCR“ testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za BiH državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: , Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan „PCR“ test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezan „PCR“ test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja „PCR“ ili „ELISA“ testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave