Branislav Zeljkovic 1 872x610

– Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, sproveden je danas u republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopšteno je da su lice čiji su inicijali B.Z. danas u poslijepodnevnim časovima službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet predali Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

U saopštenju se navodi da je riječ o licu koje je uhapšeno zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Prethodno su danas Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva predata tri lica koja su juče lišena slobode zbog sumnje da zloupotrijebili službeni položaj ili ovlašćenja.

Iz MUP-a je saopšteno da su uhapšena lica čiji su inicijali S.B., D.D. i S.M, te da su u okviru jučerašnjih aktivnosti izvršeni pretresi na osam lokacija koje koriste uhapšena lica.

Iz Tužilaštva je juče potvrđeno Srni da su u akciji MUP-a Republike Srpske, koja se sprovodi prema nalogu Republičkog javnog tužilaštva zbog nezakonitih radnji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u postupku javnih nabavki, uhapšeni Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić potvrdila je danas Srni da je uhapšen i direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Nakon ispitivanja nadležni tužilac će odlučiti o prijedlogu za određivanje mjera pritvora.